Roligaste kommentaren!

Vi var och lunchade på Asian House med Elin igår. Ut från köket kommer en asiatisk farbror, varpå Max utbrister med ett leende på läpparna:

- Titta Mamma, en pepparkaka! och pekar på mannen.

Som tur var hörde han inte, men jag fick mig ett gott skratt!

Max funderar!

På beordran av min kära vän Sofie ska jag nu uppdatera lite om Max tokigheter och om vad han har för sig nu för tiden! :)

Ja det roligaste den senaste tiden måste han ändå sagt när vi låg och myste i sängen härom morgonen. Max pekar på mina bröst och säger - Mamma, dom e jätte jätte fina! Max har inga såna.
Härliga unge, kan man få en sån fin kommentar när man vaknar och ser ut som ett ras på morgonen?! Snäll är han, men jag tror jag får gå och kolla synen på honom. ;)

Lille Max funderar mycket på det här med killar och tjejer nu. Han räknar upp vilka som har snopp och inte. Svårast blir det när han pratar om barn, han tycker väl inte att han ser nån skillnad på pojkar och flickor i hans egen ålder.

Vi har också fått höra att han vill ha en lillasyster, och hon ska bestämt inte heta något annat än Dora. (Max tittar varje dag på "Dora utforskaren".) Han säger också att han har en bebis i magen som heter Jossan, precis som Lina.

Dora är inte det enda han tittar på på TV. Han är en riktig tv-tittare. - Max vill se Pippi, Max vill se Rorri, Max vill se Blixten, tjatas det hela tiden. När han är lek-sugen vill han helst välta traktorer som dom gör i Disneyfilmen Bilar. Han radar upp alla traktorerna riktigt snyggt på rad och så tar han en liten bil och tutar på traktorerna så dom välter. Han gillar också att leka Emil i Lönneberga (trots att han aldrig har sett en Emilfilm). Då ska Johan ropa "Eeeeemil, förgrömmade unge! In i Snickerboa med dig! Och så ska man jaga honom. Då skrattar han så att han kiknar!

Idag har vi varit hos Sofie, Vendela och Vilma. Vendela och Max leker så himla bra tillsammans och dom spenderade mycket tid på Vendelas rum. När vi skulle sättas i bilen och åka hem sa Max: - Mamma, DET va roligt! Jag antar att det blir viktigare och viktigare med kompisar hela tiden, och man börjar märka att det är betydelsefulltt för honom att få umgås med jämgamla kompisar ibland.

Nu sussar han sött här brevid mig i sin lilla randiga tigerpyjamas! Sötnöt!


RSS 2.0