Svirar-Lupli och hemma-Louie

Ikväll är Johan ute och svirar med gamla OIK-spelare, så jag tänkte passa på att blogga lite.


Jag och Max är nyss hemkomna från 50års-middag hos Monica. Vet inte vad det var med mitt lilla gull ikväll, men han var helt galen. Satt och illvrålade vid middagsbordet, slet loss ena benet från Monicas badkar, slet loss telefonjacket från väggen mm. HULLIGAN! Ibland känns det nästan lite dumt när man kommer med barn för de tar så mycket fokus från annat. Nu vet jag att min kära faster älskar Massi, men det skulle ju faktiskt vara fest  för henne och inte barnkalas. Kanske att jag har blivit mer medveten om detta som förälder, eftersom vi har så många runt omkring oss som inte har barn. Själv måste jag nästan erkänna att jag är glad att det är lite fart i min unge. Jag tycker om att han är nyfiken på saker, är bestämd och vet vad han vill. Det är klart att det kan bli jobbigt ibland. Men eftersom han kan sitta och mysa och vara lugn om kvällarna också, så får vi ju lite av båda delarna. Jag är så kär i min lilla puff, som nu ligger och sussar sött. Det gick hur bra som helst att natta honom ikväll! Appropå hulligan...igår kröp han ur sin spjälsäng. Jag vaknade av att han dunsade ner i min säng. Hur lyckas han?

Nu är jag äntligen klar med alla julklappar. Ska bara köpa en 50-kronors julklapp till en lek också. Någon som har något bra tips?

Åse: Vill också skicka lite styrkekramar till Åse! Vi ska ha värsta kalaset när ni kommer. Lovar!

Stina med familj: Hoppas ni har det toppen. Kör försiktigt hem imorgon!

Vendela: Jag kan inte fatta att våra små skruttar har blivit ett år. Grattis Vendela på ettårsdagen!

Martin: Tack för presenten!!!! Blev mycket glad.


Många julaktiviteter!

Vaknade till ett underbart ljud idag. Max stod upp i sin säng och sa försiktigt "mamma, mamma"! Annars brukar det mer vara ett ilsket mamamamama! Tittade ut och såg att det var underbart härligt vinterväder. Vi klädde på oss och skjutsade Johan (som har stukat foten) till jobbet i mörkret. Stannade till å pappas jobb så Max fick ge sin morfar en god-morgon-kram, som nog var mycket uppskattad. Sedan blev det en lugn frukost här hemma.

De senaste dagarna har det varit många julaktiviteter på schemat. I lördags hade vi julpyssel och middag med gänget. I söndags var vi på julfika hos mamma och pappa och igår bakade vi pepparkakor hos Max farmor och farfar.

Nu längtar jag som attan efter Åse med familj. Hade så gärna velat vara där och hjälpa dem med deras nyköpta stuga i den lilla byn Solberg. Snart kommer de hit och i sommar ska vi äntligen åka dit.


VINTERPROMENAD!


LILLA LUSSEPOJKEN HOS FARMOR OCH FARFAR!



PYSSEL, PYSSEL!

Lussebullemys!

Igår kväll hade vi en helkväll hos mormor och bakade lussebullar och julkola.

MAX TYCKTE ATT DEGEN LUKTADE SÅÅÅ GOTT OCH VILLE LUKTA FLERA GÅNGER. BÄST ATT HA NAPPEN I SÅ INGEN KLIBBIG DEG ÅKER IN I MUNNEN! MIN LILLA SOCKERBAGARE!



KUSINEN MELLE SÅG MEST FÖRVÅNAD UT OCH UNDRADE VAD ALLA HÖLL PÅ MED! TITTA SÅ STADIGT HAN SITTER I MAX STOL! ETT TAG LA HAN UPP ARMBÅGEN, SOM EN RIKTG RAGGARE I SIN AMAZON! FAST MILJONER GÅNGER SÖTARE ÄN EN RAGGARE FÖRSTÅSS!



HÄR HAR VI MÄSTERBAGAREN, SOM ÅR EFTER ÅR HAR BLIVIT SÅ RETAD FÖR HENNES FULA LUSSEBULLAR. MEN JAG TROR MINSANN HON HADE ÖVAT I ÅR, FÖR JÖSSES VA FINA DE BLEV!


MORMOR STOD FÖR  KVÄLLSFIKAT OCH MAMMA FÖR KOLAKOKNINGEN!


Nu ska vi snart åka och hämta Johan på jobbet och sedan ha en riktig myskväll.Imorgon blir det pyssel hela dagen med Jossan, Lina och Stina. På kvällen ska vi bjuda killarna på mat och partaja lite! Söndag är det ju lucia och vi har fått önskemål om ett litet luciatåg i Mockebo. Vi får väl se vad vi kan göra åt den saken!

Trevlg helg!

En härlig helg!

Min underbara sambo hade fixat en helg för oss två i Kalmar i helgen. Vi var på Wallmans julshow, handlade julklappar och sov på hotell. Det var såååå mysigt och roligt! Tänk att man kan vara så kär i varandra och trivas så bra ihop efter alla 8 åren tillsammans. Det är ju så ljuvligt! Vi blev klara med alla julklappar, förutom till Max och min pappa. Sedan klädde vi upp oss, drack vin och gick till showen, som bjöd på allt från slagerlåtar till hårdrock.

Max sov hos sin farmor och farfar och hade haft det så bra där. Han hade varit glad hela tiden (och i och för sig showat halva natten). Det är så smidigt att ha sina nära och kära i samma stad. Blev dessutom bjudna på en god middag när vi kom hem. Det tackar vi för.

FICK EN JÄTTEFIN KLÄNNING AV LINA SOM HON HADE KÖPT TILL MIG I NEW YORK. TYVÄRR SYNS INTE HELA PÅ BILDEN.


MIN FINA JOHAN! TACK ÄLSKLING FÖR DENNA HELG.


I EFTERMIDDAG SKA VI VARA BARNVAKT ÅT LINUS. KOLLA SÅ SÖTA DE ÄR, HÄR PÅ LINUS LILLA RÖDA BÄNK. LINUS ÄR VÄRLDENS KRAMIGASTE MED MAX OCH DET BLIR KUL FÖR DEM ATT LEKA IHOP IDAG.

Kalmar, here I come!

Då ska man visst bli student igen! Fasen va roligt! Det ser högst positivt ut att jag har kommit in på kursen i Kalmar. 15 platser, 15 sökta! De vågade ju inte lova något ifall det kommer in efteranmälningar. Men ändå!!! Klart besked får jag nästa vecka. Det enda jobbiga är att börja pendla igen, och att vi kommer ha riktigt ont om pengar nästa termin. Men vi ska klara det. Vill man, så kan man!

Max är fortfarande dyngförkyld och jag hostar som attan. Jag vet inte vad vi ska hitta på idag. Men en liten promenad blir det nog och så ska Max och jag hänga ut mat till alla vinterfåglar. Igår tog vi bussen in till stan och fikade med mamma, som var ledig. Älskar att bara umgås med henne. Max satt och lät brummande (som bussen) hela vägen in till stan och lekte tittut med två gammeltanter. På eftermiddagen försökte jag pyssla lite med julkorten, medan Max satt med vid bordet. Gick ganska bra faktiskt. Man får leka "var är ...?" hela tiden för att han inte ska bli uttråkad. Han förstår så mycket nu. Han kan: Var är lampan, bollen, bilen, grodan, klockan, magen, näsan, ögat, vattnet, piraten, maten, mamma, pappa mm. Han pekar och pekar. Visar vad han vill ha och vart han vill att vi ska gå med honom. Igår sa han momo (mormor) för första gången också. Det är den första personen han nämner förutom mamma och pappa. Mormor blev överlycklig när hon hörde detta. Något som också är nytt och mycket praktiskt för mig och Johan, är att han nickar om man frågar honom vissa saker. Som tex Är du hungrig? Vill du vila? Det gör det ju så mycket lättare att veta vad han vill. Nu har han snart sovit middag i en timme, så han lär väl vakna snart min lillpuff!

Ha en härlig vinterdag! 

HÄR KOMMER EN LTEN BILD OCKSÅ!


RSS 2.0