Massimo-bilder!

Det finns så många härliga bilder som vi har tagit, så idag bjuder jag på en kavalkad av Massi-bilder!

Å, JAG BLIR SÅ ARG. JAG HATAR ATT HA MÖSSA PÅ MIG! DET VAR INTE LÄTT ATT FÅ ETT BRA JULKORT HÄR INTE!



DEN HÄR MINEN KÖR MAX MED HELA TIDEN NU. VI SKRATTAR OCH DÅ SPEXAR HAN ÄNNU MER. 


SIMPSONS ÄR FAVORITPROGRAMMET! HÄR KÖRDE HAN SJÄLV FRAM TILL TV:N, SATTE SIG BEKVÄMT OCH VAR NÖJD!


LÄRA-GÅ-STOLEN HAR VI ANVÄNT FLERA TIMMAR VARJE DAG SEDAN MAX VAR 6 MÅN. EN PRYL SOM VI ALDRIG HADE VELAT VARA UTAN. DET ÄR JU VÄLDIGT SKOJ ATT ÅKA OMKRING OCH FÄKTAS MED SKOHORNET!


MAX ÄLSKAR VERKLIGEN ATT GUNGA. IGÅR VAR VI I STORA LEKPARKEN I STAN. HELST SKA MAN PUSSA HONOM VARJE GÅNG GUNGAN ÅKER FRAM, DÅ KIKNAR HAN AV SKRATT!


IGÅR SKULLE JOHAN OCH MAX ÅKA TILL FARMOR OCH FARFAR. FARMOR KALLAR ALLTID MAX FÖR FARMORS HUBBA-BUBBA. SÅ VI SA ATT DÅ KANSKE FARMOR BLIR GLAD OCH SÄGER "HEJ HUBBA
BUBBA"! DÅ SKRATTADE MAX OCH SA BUBBA BUBBA BUBBA, FLERA GÅNGER. SÅ SÖT! ÄR INTE DENNA BILDEN MYSIG!



KOM PÅ EN SAK TILL VI ÖNSKAR TILL MAX. SÅDANA HÄR POLARN OCH PYRET KLÄDER. ÄLSKAR DETTA BLÅRANDIGA, SÅ DET VORE MYCKET UPPSKATTAT! SOM NI FÖRSTÅR HAR HAN VÄXT UR DE KLÄDERNA PÅ BILDEN.

Melle-mums!

Å vilka underbara dagar vi har haft nu. Den onda cirkeln verkar ha vänt för Max, och han är nu den glada, strålande lilla spjuvern som jag känner igen. Att det kan kännas så ljuvligt. Han är full i bus och han och Johan har kört racet med hans bobby car här i eftermiddag. Idag på nyfikarna kröp han omkring och gav de andra barnen pussar och ikväll har han dansat här hemma. Nu sover han så sött, med aningens feber efter dagens vaccinering mot svininfluensan.

Det har ju varit mycket debatt om man ska vaccinera eller inte. Jag har varit så trött på allt härj om detta, och tyckt att det kan räcka med snack om det. Det är så onödigt att skrämma upp både sig själv och andra föräldrar. Men jag vill ändå skriva varför vi gjorde valet att vaccinera Max. Det var helt enkelt så att vi kom på att vi aldrig skulle förlåta oss själva om han skulle bli allvarligt sjuk i influensan. Tänk bara om nåt skulle hända och man visste att vi kunde ha förhindrat det genom att bara ta en spruta. Valet blev lätt när vi tänkte så.

Helgen som gick bjöd på en mysig övernattning i Mockebo, fika och shopping på stan, myskväll med familjen och lite kalas på söndagen. Idag har vi varit på BVC och nyfikarna, ätit lunch hos Malin och Micke, handlat julklappar, framkallat foton och haft en trevlig kväll och middag med Malin och Melker. Melker har växt så mycket och är så underbart fin att man skulle vilja mumsa på hans hulliga lilla kropp. MOSTERKÄRLEK till honom! Tänk att det inte var länge sedan Max var så liten. Ibland kan man se lite drag av dem i varandra. Nilsson-släktet lyser igenom.

MELKER 2 MÅN


MAX 2 MÅN

Paddan Louie!

Igår låg jag som en padda i soffan hela dagen och vågade inte röra mig ur fläcken. Drabbad av maginfluensa, fy usch och blä! Så fort jag ens pratade lite för mycket, så kom en ny illamående attack. Är otroligt tacksam för att jag inte är ensamstående och har en sambo som ställer upp till 100 %. Idag vaknade jag och mådde mycket bättre. Har nu ätit lite och mår inte alls illa idag. Bara lite svag efter gårdagen, och lite träningsvärk i magmusklerna :) Hoppas Massi klarar sig från magsjuka.

Skulle ha blivit firad av tjejerna ikväll, men det får nog vänta. Så tråkigt, vill ju träffa dem nu!!! Men å andra sidan, tar jag det lugnt idag så kanske man kan hitta på nåt kul imorgon. Älskar helgerna när vi får ha Johan hemma. Heeela familjen samlad = me like!

Hoppas ni andra får en rolig helg med massa aktiviteter!

Massi på nya äventyr!

Så här glad blev Max idag när vi kom hem med en bobby car till honom. Tänk att han har blivit så stor redan. Han är ganska duktig på att sparka sig fram med den.



Stina och jag pratade om hur mycket våra barn lär sig hela tiden. Det senaste för Max just nu är:
härma klockan, dammsugaren, bilen.
försöka låta som en hund, men det går inte så bra. Ha ha!
att vara väldigt mammig och kramas hårt.
bita mamma och pappa.
skaka på huvudet när vi säger nej, nej.
peka vart han vill att vi ska gå med honom.
vilja prova att äta det som vi äter.
leka tittut genom att böja sig och gömma sig bakom bordet.
gömma sig i filten.
visa vad mammas näsa, mun och öga är.
bita i alla sladdar och stoppa allt i munnen.

Det är så roligt att se alla nya saker som vårt gull lär sig.

En fin födelsedag!

Tack alla ni som gjorde min födelsedag så bra igår. Firade med en lunch med Jossan på stan, fika med Max och Johan, barnpassning av mamma och pappa och restaurangbesök med min kära Lupli. Kom hem till en glad, nybadad och trött Max. Mina föräldrar och svärföräldrar har varit våra änglar och ställt upp så mycket, till exempel när Max var sjuk förra veckan.

Den 5 dec bär det av mot Kalmar. Fick biljetter till Wallmans julshow i Kalmar av Max och Johan, så Johan och jag ska ta en heldag och handla julklappar och se showen. Ska bli sååå roligt. Han känner verkligen mig och vet vad jag uppskattar. Jag älskar att ha saker att se fram emot. Max ska vara hos sin farmor och farfar. Fler saker att se fram emot: en kväll med tjejerna på fredag, julpyssel med Silléns första advent och lite luciafirande med gänget den 13:e. Sist men inte minst, så är det ju jul snart också och då kommer ju hela familjen Lundgren hem. Längtar! Julen är så mysig.

Idag har det varit fullt ös. Jag har varit hos Lina på Figaro och blivit fixad. Var nervös hur det skulle gå att ha med Max, men han var en ängel. Min duktiga kille! Personalen på Figaro är ju underbara och roade Max lite då och då. Nu är jag snygg och fräsch i håret igen ;). Tack Lina, du är bäst! Efteråt blev det lunch på Coffeehouse och sedan bus och lek hos Emmelie, Lovis och Alice. Funderar på att åka en sväng till Stina ikväll också.  

Ha en bra kväll!

Max önskar sig....

Såg att min vän Elin Lööw hade lagt ut en önskelista på sin blogg. Bra idé tycker jag. Här kommer Max önskelista!

Pyjamasar (strl 86)
Sittpuff
Stora hårda aktivitetsleksaker
Uteleksaker
Massor av strumpor
DVD Teletubbies och Astrid Lindgren
Sagoband (eller numera är det väl CD)
Stor färgglad tavla eller planch till Max rum (blått, grönt, svart, vitt)
Mockasiner
Leksaker som låter
Halvbokhylla Billy vit
KLÄDER FRÅN HM:



Fredagen den 13:e

På olycksdagen blev Max sjuk. Nu ligger han här i 40 graders feber och bara tittar, rör inte en fena och säger ingenting. Jag tycker så synd om mitt lilla hjärtegull och oroar mig för vad det kan vara. Det konstiga är att han inte är förkyld eller nåt annat, bara feber. Panodilen hjälper inte. Antar att man oroar sig som värst första gångerna som ens bebis har hög feber. Sedan lär man sig nog hur det är och vad man kan göra. Men just nu så känns det som om jag bara vill ringa sjukvårdsrådgivningen och höra att det inte är någon fara. Men man kan ju inte hålla på att telefonterrorisera dem hela tiden. Tack och lov att jag har min underbara mamma och svägerska att prata med. De ställer alltid upp! Älskar er!

En annan person som var ett stort stöd igår, var min goa vän Jossan. Hon var här och höll mig sällskap och var så förstående för min oro. Hon vet precis vad hon ska säga för att lugna mig. Hon satt med Max och myste, vilket var lite avlastande för mig. Vi hade en mycket mysig kväll, drack vin och tittade på idol!

Vem hejar ni på i idol då? Jag vet faktiskt inte, men igår tyckte jag att Reza med "Halo" var kanon. Som engelskalärare reagerade jag också på uttalet, men det går ju att träna upp. Det är ju en riktigt svår låt, men hon klarade den med glans! Tycker dock att det har varit bättre deltagare i tidigare säsonger. Det finns ingen riktigt snygging och ingen riktigt outstanding sångare. Fast Erik var ganska het i duetten igår, tyckte jag och Jossan i alla fall.

Ja ha, då har jag väl skrivit av mig för idag. Skönt! Nu ska jag mysa med mitt lilla gull och ta vara på att han är så kelig idag :) Ska langa ut lite kaffe till min snickrande sambo där ute med.

Ha en bra helg!

MORMORMYS


SOVER GOTT I FASTER ÅSES FAMN


JOSSAN OCH MAX MYSER PÅ FILTEN VID GUNNARSÖ


Blogg-bitch

Vi har haft en riktigt bra period med Max nu. Han sover till sju, halv åtta varje dag. Det betyder att hans mamma känner sig pigg och alert. Det är så skönt att slippa vila när han vilar, och istället kunna få lite egentid eller få lite uträttat. Just nu så kryper lilla Gullet Larsson omkring och leker på golvet. Favoritleksakerna är, för tillfället, 3D-boken som han har fått av sin mormor och den stora plattan med alla knappar som han har fått av sina kusiner. Tack för de grejorna! I eftermiddag blir det Lyckebofika, så Max får träffa några andra barn och leka lite.

På förmiddagen brukar jag titta på "Efter tio" med Malou. Jag tycker ibland att de har intressanta diskussioner, och det känns som ett trevligt program att halvtitta på. Idag diskuterade de olika bloggar. Bland annat kritiserade de bloggerskan Kissie. Herre Gud, vad är det för en människa? Ordet bitch, dök upp i hjärnan med en gång. Undrar om hon verkligen kan ta ansvar för det hon skriver. Hennes ordförråd består av glåpord och förolämpningskommentarer till åtminstonde 50 %. Vem tillåter en så otroligt dålig förebild att använda sig av deras bloggsystem? Jag, som är högstadielärare, förfasar mig över hur unga tjejer kan påverkas av detta ytliga och odrägliga sätt att vara. Men en eloge till Kissie för att hon har lyckats manipulera svenska, unga tjejer att tro att hon är något! Samtidigt kan jag inte låta bli att tycka synd om tjejen, och undrar vad det är som har gjort henne till den hon är. Annars måste jag säga att jag är positiv till bloggande :) Ett utmärkt sätt för folk att få skriva av sig, använda språket, få respons på det man skriver och nå ut till folk som har det intresset som man just själv har. Är otroligt nyfiken på Alexander Bards blogg om religion. Ska försöka hitta den bloggen.

Ha en bra dag mina vänner!


Just dance!

Kolla in detta! Hoppas att det funkar. Gud vad jag skrattade! Vilka moves!

http://www.youtube.com/watch?v=ikTxfIDYx6Q&feature=fvste3

Lill-Bertil!

Idag vaknade vi pigga, glada och fulla med energi. Vid kl 10 hade Max och jag städat hela övervåningen ordentligt. Max kröp omkring och undersökte saker och jagade dammsugaren. Vid kl 11 var så trött att han knappt orkade äta välling innan sin tupplur! Fullt ös för att sedan bli halvt medvetslös, ha ha. 

Saknar min morfar så mycket idag! Det kommer dagar då han finns med extra mycket tankarna. Det började med att jag såg reklam för en cd med Frank Sinatra på TVn. Kan se morfar framför mig när han var i sitt esse. Sjungande, busande och dansande med mig på vardagsrumsgolvet. Ler åt tanken :) Det är med värme i hjärtat jag minns alla roliga stunder. Jag är verkligen lyckligt lottad som har haft en morfar som har gett mig så mycket kärlek och ljus i mitt liv.

Hoppas att Max har fått några av sin gammelmorfars egenskaper. Men jag kan redan se en del likheter. Kan ju i och för sig bero på att jag också är otroligt lik min morfar; tycker om uppmärksamhet, ser allting svart eller vitt, älskar att ha folk omkring mig, otroligt barnkär mm. Just det här med uppärksamhet och den sociala biten ser jag i Max också. Kanske det bor en liten Lill-Bertil i Max!!! Det får vi hoppas.


MORFAR BERTIL


MAX JOHAN BERTIL

Varför är jag så?

Idag har vi haft en supermysig dag med Max tjej Vendela och hennes mamma Sofie! De har busat tillsammans och skrikit ikapp när de skulle sova middag. Kunde inte låta bli att få ett fnissanfall. När den ena började, så hakade den andre på. Tänk vad man har fått ändra sättet att umgås sedan man fick barn. Förrut satt man i soffan med en kopp kaffe och pratade om helgens senaste fest, och vad man skulle hitta på kommande helg. Nu sjunger man barnvisor och pratar utvecklingssteg, medan kaffekoppen står på diskbänken för att inte ungarna ska få tag på den. Ha ha! Men det ena är inte roligare än det andra. Man behöver det bästa av båda världarna. Det är så härligt att se skruttarna roa varandra. Och äntligen, fick jag en heldag med Sofie (som jag för övrigt kan prata både barn och annat med :) Tack min vän!

Ikväll blir det fika med tjejgänget! Ser fram emot att slappa och snacka skit på Nilssons. Måste försöka hinna med att städa lite också. Detta med tanke på att vi får gäster imorgon och att släkten kommer på söndag. Då spänner lilla jag på höga prestationsnivån! Måste vara så fint som möjligt när de kommer. Tro inte att det räcker med att dammsuga och dammtorka. Nej nej, det ska bäras upp på vinden och plockas bort onödiga grejor och kanske ändras om lite här och där. Varför är jag så? Vet ju om att jag bara blir stressad av det. Man borde tänka att ens hem duger som det är, och jag ÄR duktig även om jag har lite stökigt. Är ni andra likadana? 


MAX, SOFIE OCH VENDELA!

Yes yes yes!

Fick precis reda på att jag fått lärarlyftet beviljat. Nu ska jag bara komma in på kursen också. Men ett steg i rätt riktning!!! Längtar efter lite intellektuell utmaning. Det känns så kul att ha ett mål i sitt yrke. I framtiden hoppas jag kunna säga att jag är specialpedagog och jobbar med ungdomar som behöver extra stöd i undervisningen. Målet är ju, som ni har hört mig tjata om, att få jobba i Kombigruppen på skolan.
Kram på er!

Gene Simmons bor hos mig!

Många olika ljud testas just nu. Max härmar dammsugaren, pruttljud och han härmar det vi säger. Men mest är det in och ut med tungan och låta samtidigt. Det är inte den lilla tungan heller. Tror våran unge har fötts med världens längsta tunga. Men det blir ju praktiskt vid Halloween i framtiden! Är ju bara att måla en stjärna runt ögat på honom så är han utklädd till "Kiss".  


Välkommen till min nya blogg!



Å, vad roligt det ska bli att skriva om allt som händer i våra liv. Detta får bli en dagboksblogg! Syftet är egentligen att skriva för att komma ihåg denna del av vårt liv. Hoppas att det finns någon som vill ta del av mina inlägg.

Presentation av oss:
Jag (Louise) och Johan träffades sommaren 2001 och blev stormförälskade. Nu bor vi i ett litet radhus i Oskarshamn, där vi trvs som fisken i vattnet. 20090109 föddes vårt pyre Max, en liten vild krabat som gör livet värt att leva och som bjuder oss på många härliga skratt och mysstunder.

Semester på Öland!

RSS 2.0